Semestern 2000 - en studie i usla bilder

Min semesterresa år 2000 var kanske min bästa någonsin. Jag flög till Lissabon, och tog mig sedan hem med tåg och buss. Någon guidebok öppnade jag inte förrän jag satt på planet. Jag hade några platser att besöka på listan, men mycket gick på improvisation. Ibland bestämde jag först när jag satt på tåget vad som skulle bli nästa anhalt.

På den tiden ägde jag ingen kamera, men två gräbbor på jobbet stack en engångskamera i handen på mig innan jag åkte och krävde bilder från resan. Jag hade inte ägt en kamera sedan jag var barn, och bilderna blev i allmänhet ganska usla. Tjejerna tillstod att reseberättelsen var bättre än bilderna. Likväl har jag låtit digitaliserat dem, och lägger ut dem tillsammans med mina andra bilder. Inte minst för tredje bilden från slutet - en av de härligaste scener jag sett i mitt liv.

Förutom att jag var helt rudis på att fotografera, så var det här alltså en mycket enkel kamera. Ingen zoom, och det fanns bara typ 25 bilder på filmen. Med en digitalkamera kan man ta många bilder och välja ut de bästa. Med den här kameran hade jag en enda chans, och fick inte veta något om resultatet förrän jag kom hem. Att negativen var 10 år gamla vid digitaliseringen gör knappast saken bättre. Du är varnad.

English version

 

1. Coimbra
 

2. Buçaco-skogen
 

3. Grälande trädgårdsarbetare
 

4. Manteigas
 

5. Vi går runt en sjö
 

6. Serra de Estrela I
 

7. Serra de Estrela II
 

8. Ciudad de Rodrigo
 

9. Salamanca
 

10. Casa Lis
 

11. Bank i León
 

12. Utanför Oviedo
 

13. Gatubild Oviedo
 

14. Arenas de Cabrales
 

15. Picos de Europa
 

16. Cares-ravinen I
 

17. Cares-ravinen II
 

18. Cares-ravinen III
 

19. Ceres-ravinen IV
 

20. Katt i Bilbao
 

21. Värmebölja
 

22. Saint-Jean Pied-de-Port
 

23. Detta är SEMESTER!
 

24. Vy med Eiffeltornet
 

25. Byggnad i Haag
 

26. Rådhuset i Delft

Tillbaka till "Mina bilder"